Pentru maximizarea eficienței sistemelor de alarmare, sunt necesare a fi respectate niște reguli din partea utilizatorilor, atât comportamentale cât și organizatorice pentru a putea asigura condiții sigure și stricte de funcționare.
Instalarea unui sistem de securitate profesional, nu este întotdeauna ieftin, dar pe de alta parte, fața de sistemele hobby sau cele necertificate CE, sau nestandardizate, diferențele procentuale sunt situate undeva intre 20% si 40% mai scumpe. Evident ca daca se folosesc și anumite opțiuni de confort prețul poate depași aceste procente. Nu trebuie sa uitati ca un furt costa cu mult mai mult decat cel mai scump sistem de alarmare configurat proporțional cu valorile păzite. Nu în ultimul rînd, trebuie pus accent deosebit pe securitatea persoanelor și a personalului rezident sau al profesioniștilor la locurile lor de muncă.
Din gama de conditii comportamentale enumeram urmatoarele:
- Alocarea unui anumit timp pentru achiziția de informații despre ceea ce înseamna un sistem de securizare si avantajele acestuia;
- Alegerea cu mare atenție a specialistului care face analiza de caz și a instalatorului, știut fiind ca daca aveti 10 instalatori, vor fi 10 soluții diferite, dar doar una va fi mai buna;
- Folosirea permanenta a comenzilor de armare al sistemului de Securitate atunci când se parasește imobilul;
- Comenzile pentru dezarmare, pe cit posibil sa se faca fara greseli;
- Activitatea din interiorul imobilului sa nu ducă la deteriorarea sau mascarea detectorilor (punerea diverselor obiecte in fata lor);
- Actualizarea permanentă a configurației sistemului de alarmă în funcție de modificările de compartimentare făcute ulterior instalării;
- Aplicarea programelor de mentenanță și actualizării software;
- Apelarea periodică (la 1-2 ani) la un specialist ( consultant ) pentru adaptarea la noile metode apărute în piața infracțională.
Evident ca sistemele de Securitate nu reprezinta o garanție absolută ca nu vor exista evenimente nedorite, dar cu sigurantă micșorează foarte mult pierderile. Există totuși destule limitări în funcționarea sistemelor de Securitate, pe de o parte produse de instalarea neprofesionist făcuta și lipsa întreținerii acestora, precum și unor condiții nefavorabile care pot influența factorii de detecție ale senzorilor.
Privitor la condițiile nefavorabile, se pot enumera următoarele cauze:
- datorită curenților de aer cu temperatura diferită aflați în mișcare in interiorul incaperii;
- alarme datorate erorilor personalului la procedura de armare respectiv dezarmare;
- animale vii sau insecte in miscare;
- echipamente care pornesc automat pe timpul cât sistemul este armat;
- decorațiuni suspendate care se pot balansa;
- insecte care merg pe lentila senzorului;
- tentative de efractie manifestate la sistemele de exterior unde camera de supraveghere nu este în funcțiune.
Toate aceste alarme false pot fi stopate prin identificarea sursei lor, sau in cazuri mai dificile, prin consultarea unui specialist, apelarea la acesta semanand foarte mult cu vizita la doctor.
Exista soluții și metode ca aceste alarme să fie reduse la zero. Apelați cu încredere la consilierea noastră tehnică, respectați apoi cu exactitate instrucțiunile pe care vi le oferim si veți beneficia de un sistem de securitate eficient, nu de o sursa de zgomot deranjantă pentru vecini.
Lasă un răspuns